Tencerede Hindi Kapama Tarifi

Tarih: 07.01.2024 12:10
Tencerede Hindi Kapama Tarifi
Gelin, hep birlikte nefis bir Tencerede hindi Kapama tarifine göz atalım.

Hindi Kapama Nasıl Yapılır?

Hindi genel olarak çok tercih edilen bir et türü değildir. Fakat son dönemde farklı farklı tarifler ile özellikle de özel günlerde kurtarıcıdır. Hindi konusunda oldukça fazla lezzetli yemek tarifi vardır. Bunlardan biri de hindi kapamadır. Hindi kapama, gerek tadı gerekse dokusu ile sofralara çok yakışır. Hindi kapama yaptığınız zaman mutlaka yanına başka bir karbonhidrat koymalısınız. Bu noktada hindi kapamanın en çok yanına yakışan şey ise şehriyeli bulgur pilavı veya pirinç pilavı olmaktadır. Bu nefis yemeklerin yanına bildiğimiz ve sevilen salata çeşitleri de çok yakışır. Örneğin, gavurdağı salata, mevsim salata leziz seçenekler arasındadır. Tabi güzel bir hindi kapama için öncelikle etin taze ve dinlenmiş olması çok önemlidir. Aksi halde yemeğinizin lezzeti eksik kalır. Bu yüzden hindi eti alırken bunlara dikkat etmelisiniz. Etinizi aldığınız yere hindi eti konusunda sorular sorabilir ve ona göre tercih yapabilirsiniz.
 

Hindi Kapama Malzemeleri Nelerdir?

Gelin hep birlikte bu nefis yemeğin malzemelerine bir göz atalım.
 

Hindi Kapama Tarifi İçin Malzemeler

1 kilo hindi sarma

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı kimyon

3-4 diş dövülmüş sarımsak

5-6 adet defne yaprağı

1 çorba kaşığı limon suyu

1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı yoğurt

1 adet kuru soğan

3 adet patates

2 adet havuç

Tuz
 

Hindi Kapama Nasıl Pişirilir?

Hindi Kapama yapmanın birçok püf noktası vardır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hindi etinin taze olması ve dinlendirilmiş olması çok önemlidir. Hindi kapamayı yapmadan önce etinizi mutlaka 3-4 saat önceden marine etmelisiniz. Aksi halde etiniz lezzetli olmaz. Marine için yukarıda saydığımız malzemelerden patates ve havuç dışında tüm malzemeyi karıştırıp el yordamı ile hindilere iyice bulayalım ve 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Bu marine için yeterli olacaktır. Ardından marine olmuş hindi etimizi tencerenin en altına döşeyip patatesleri ve havuçları doğrayıp hindinin üzerine yerleştirelim. Bu sıralama oldukça önemli. Aksi halde patatesler ve havuçlar pişmeyebilir. Daha sonrasında tencerenin üzerini folyo kapatıp ilk önce harlı ateşte ardından fokurdamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. En son ateşin harını en kısığa altıktan sonra tencerenizin kapağını da bu noktada kapatabilirsiniz. Ara ara etlerinizin piştiğinden emin olmak için bir çatal yardımı ile kontrol sağlayabilirsiniz. Etleriniz pişene kadar bu pişirme işlemi devam etmeli. Ardından tenceredeki tüm malzemelerin piştiğinden emin olduktan sonra yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Hindi Kapama İçin Püf Noktaları Nelerdir?

Hindi kapama Tarifi için en önemli marine detaylarına değinmiştik. Pişirmedeki püf noktalarından en önemlisi yemeğin lezzetini artırmak için eti mühürlemek. Eti mühürlemek etin içindeki suyu koruyacaktır. Bu sayede yumuşacık ve kuru olmayan iyi bir et pişirebilirsiniz. Mühürleme ayrıca etin kısa sürede pişmesine de yardımcı olacağından mutlaka birer dakika her yüzünü mühürleyin. Bu noktada diğer önemli nokta ise pişirdiğiniz tencere. Hindi kapama en güzel "Lava Döküm Tencere” içerisinde pişmektedir. Çünkü döküm tencereler ısıyı her yere eşit dağıttıkları için döküm tencerede pişirilmesi daha sağlıklı ve daha lezzetli yemeklerin olmasına neden olur. Lava Döküm tencerelere ulaşmak için ise adresiniz Kolay Sepet olmaktadır. Kolay Sepet lezzetli yemekler hazırlamanız için sizlere birçok çeşit döküm tencere modeli sunmaktadır. Sizler de hindi kapama gibi yemekleriniz için bu tencereleri tercih etmelisiniz. Bu sayede sevdiklerinize lezzetli yemekler ve güzel sofralar hazırlayabilirsiniz.,
 

Yükleniyor...