Tavuk herhalde haftada iki ya da üç kez tükettiğimiz gıdalardan biri. Özel günlerde ya da normal günlerde tavuk varsa mutlaka lezzetli yemekler yapılır ve servis edilir. Tavuk pişirmenin bu kadar yaygın olduğu ülkemizde tabi tavuk pişirirken yapılan hatalar da vardır. Bunlardan biri de tavuğun pişmemesi durumudur. Öyle ki pişmeyen tavuk yemek oldukça tehlikelidir de. Bunun sonucunda zehirlenebilirsiniz. Bunun için tavuk pişirmenin püf noktalarını bilmek gerekir. Bu konuda diğer bir sorun ise tavuğun çok pişmesi ve yağlı olmasıdır. Bu da mideniz için oldukça zararlı olabilir. Aynı şekilde yemeğinizin tadı da bozulacağından bu konuda pişirme derecesi çok önemlidir.
Airfryerler hayatımıza girdiğinden beri yemeklerimizi daha da pratik şekilde yapabiliyoruz. Bunun içinde neredeyse herkesin evinde artık bu ürünü görmekteyiz. Hem yemeklerin lezzetinin artması hem de pratik oluşları ile Airfryer hayatımızın neredeyse bir parçası. Aynı zamanda normal şartlarda fırında yapıldığında 200 derece isteyen ve 40 dakikada pişen bagetlerin airfryer ile 180 derecede sadece 25 dakikada pişmesi gibi birçok avantajı da var. Bu sayede çok daha kısa sürede çok daha lezzetli tavuk but yiyebilirsiniz.
Yemek sofralarının en güzel yemeklerinden biri de Tavuk But olmakta. Yanına yapacağınız mezeler ile misafir sofralarının da vazgeçilmez. Gelin hep birlikte nefis bir tavuk baget tarifi öğrenelim.
Tavuk but yaptıktan sonra sofraya başka şeyler ile tüketmek çok daha güzel olacaktır. Bunun için akla ilk gelen şey ise pilav ve salata çeşitleridir. Tavuk butun yanına yapacağınız güzel bir pirinç pilavı ile oldukça nefis bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Diğer yandan Airfryer daha az yağ kullanıldığından yemekleriniz ağır da olmayacaktır. Bu sayede oldukça sağlıklı bir yemek yemiş olursunuz. Ayrıca bir de salata yaparak bunu dengeleyebilirsiniz. Çoban salatası ya da gavurdağ salatası güzel bir alternatiftir.