Döküm Izgara Tavada Balık Olur mu?

Tarih: 10.01.2024 02:05
Döküm Izgara Tavada Balık Olur mu?
Gelin hep birlikte Lava Döküm Izgara Tavada nasıl balık pişirileceğini öğrenelim.

Döküm Tavada Hangi Balık Güzel Olur?

Hayatımızda balığın yeri her zaman çok ayrı. Gerek lezzeti gerekse bizlere sağladığı fayda yüzünden balığı her zaman tüketmeye ve bu vitaminleri almaya gayret ediyoruz. Bunun içinde mutlaka haftada en az iki olmak koşuluyla balık yemeye de özen gösteriyoruz. Tabi balık dünyası sandığımızdan daha büyük bir alan. Bu yüzden de birçok çeşidi var. Kimileri küçük balıkları severken kimileri de büyük balıklardan hoşlanıyor. Bunun içinde aslında damak tadımız bizlere yol gösterici oluyor. Balık çeşitleri kadar aslında nasıl pişirildiği de çok önemli. Çünkü pişirilme yöntemi değiştikçe balığın tadı da bambaşka bir hal alıyor. Tabi baktığımızda insanların en sevdikleri pişirme yöntemlerinden biri de hiç şüphesiz ızgara oluyor. Izgara ile balığın tadı başka sebzelere de geçiyor ve böylece balık diğer yemeklere de hayat veriyor. Tabi en lezzetli seçeneğin ızgara olmasının bazı zor yanları da var. Bunlardan tabii ki de ilki, zgaranın ev içerisinde yapılmasının zorluğu. Çünkü Evde Balık Izgara yakmak güvenlik açısından da oldukça zor olabilir. Bunun içinde sizlere önereceğimiz yöntem tabi ki de döküm tavlar. Döküm tavalar sayesinde sizler de herhangi bir tehlike olmadan balığınızı ızgara şeklinde pişirebilirsiniz. Döküm tavalar sayesinde evinizde de kötü koku olmasını önleyebilir aynı zamanda balığınızı az yağ ile pişirerek sağlıklı bir şekilde balığınızı tüketebilirsiniz. Döküm tavalar ısıyı eşit bir şekilde dağıttıkları için balığınızın her yeri eşit bir şekilde pişer ve sizlere de afiyetle yemesi düşer.
 

Döküm Tavada Balık Nasıl Yapılır?

Izgarada balık dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen seçenekler genellikle büyük balıklar olmaktadır. Bu yüzden de büyük balıklar ile ilgili sizlere bir tarif verebiliriz. Böylece sizler de evinizde Lava Döküm Izgara Tava ile harika bir sofra hazırlayabilirsiniz.
 

Döküm Tavada Çipura için Malzemeler

Çipura

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 diş sarımsak

Pul biber

Tuz
 

Döküm Tavada Çipura Yapılışı

Öncelikle pişirme işlemine başlamadan önce balıkları ya da tek ise balığımızı temizleyip yıkıyoruz. Bu noktadan sonra iyice temizlenen balığımızı derin bir kabın içine alıyoruz ve içine marinasyon için yukarıda saydığımız bütün malzemeleri ekliyoruz. Malzemeleri ekledikten sonra bir saat bekletiyorsunuz. Eğer yanından alternatif olarak da başka sebzeler koymak isterseniz bu noktada biber, patates önerebiliriz. Bunun için biberlerde içini temizleyip ortadan ikiye bölüyoruz. Soğanları da halka halka doğruyoruz. Ardından Demir Döküm tavayı iyice kızdırın. İlk önce biberleri ve soğanları pişirin. Sonra da balıkları tavaya koyun ve pişmesini bekleyin.


Püf Noktaları

Balık pişirmenin birçok püf noktası bulunmaktadır. Bu sayede yediğiniz balıktan daha fazla verim alırsınız. Bunlardan biritabii ki mevsiminde tutulan balıkların pişirilmesidir. Bu sayede balık canlı ve taze olur. Diğer bir püf nokta ise donuk ürün tercih edilmemesi gerektiğidir. Bu da aynı şekilde balığın taze olmamasına neden olacağından tercih edilmez. Yine de balık yemek isterseniz mutlaka balığın suyu alınsın, kurallara uyulsun. Son olarak bahsedeceğimiz bir püf nokta ise evet döküm tavalar yapışmaz tavalardır. Fakat bu noktada balığın da kupkuru olmasını istemeyiz. Bu yüzden de balığınızı hazırlarken marinasyon işlemlerini yapmalı ve bu noktada balığınızı zeytinyağ ile kaplamalısınız. Bu konuda en iyi Lava Tava seçeneklerini Kolay Sepet adresinde bulacaksınız. Kolay Sepet sizlere piyasadaki en uygun fiyatlı seçenekleri çok hızlı bir şekilde teslim etmektedir.

 

Yükleniyor...